Маркетинг в социалните мрежи

Social media marketing

Маркетинг в социалните мрежи

Управление на платена реклама в социалните мрежи

100 лв. за създаване и 40 лв. за поддръжка на кампанията /при бюджет за реклама под 300 лв./

Социалните мрежи все повече ограничават показването на публикациите по органичен начин. Вече само около 5% от аудиторията на фирмените страници вижда публикациите, които не са платени и процентът продължава да спада. Ето защо Маркетингът в социалните мрежи /Social media marketing/  става все по-необходим за бизнеса. С негова помощ се осъществява взаимодействие с клиентите /настоящи и потенциални/ на марката чрез публикации във фирмената страница и платена таргетирана реклама. 

Най-популярни тенденции във Facebook рекламата – вижте кои са те, за да не ги пропуснете!

Ние от Дигитална агенция Технокомп ще настроим вашите кампании с платена реклама в социалните мрежи в зависимост от нуждите и изискванията ви за всеки конкретен случай.

Заедно с вас ще обсъдим и подберем тези социални мрежи, които са най-подходящи за бизнеса ви и продуктите и услугите, които предлагате.Търсите младежка аудитория? Тогава дайте предимство на Instagram и Tik-Tok във вашата стратегия за SMМ.Ако сте ориентирани към по-широка и възрастна аудитория, Facebook е задължителното място за вас.Продуктите ви са насочени към бизнес потребители? Помислете за LinkedIn.Възможностите са много, социалните мрежи стават все повече, така че насочете се към тези от тях, които ще отправят посланието ви към точните за вашия бизнес потребители.

Цени за Маркетинг в социалните мрежи
Social media marketing – SMM

social media marketing

Първоначална настройка на кампания – 100 лв.

Включва:

  • подготовка и изготвяне на визуалното оформление на рекламата /текст+изображение/;
  • създаване на кампания в Ads Manager;
  •  таргетиране.

Поддръжка на кампания –  на база заложения бюджет

  • 40 лв. при бюджет до 300 лв.;
  • 20% от сумата на бюджета за кампанията при бюджет над 300 лв.

Включва:

  • оптимизиране на кампанията;
  • проследяване;
  • анализ на резултатите след приключване

*цените са без ДДС

Предимства на Маркетинг в социалните мрежи

Низки разходи – За нови фирми и собственици на малък и среден бизнес SMM може да се превърне в основно средство за комуникация с потребителите именно поради това основно негово предимство.

Широк обхват – Постоянно нарастващата аудитория на социалните медии помага за бързото популяризиране на нови продукти или услуги. Потребителите активно споделят помежду си връзки към интересни статии, снимки и видеоклипове.

Възможност за прецизно насочване на рекламата към нужната аудитория (таргетиране) – В социалните мрежи е по-лесно да се таргетира аудиторията въз основа на дадени критерии – възраст, пол, професионални предпочитания, хобита и др. Така вашите предложения ще достигат до нужните хора.

Отзиви от клиенти и бърза обратна връзка – Използването на конвенционални маркетингови инструменти предполага еднопосочен формат на комуникация. Социалните мрежи са възможност да получите обратна връзка от потенциални потребители и да реагирате бързо на нея.

Скрита реклама и неформална комуникация – Потребителите са постоянно облъчвани и уморени от натрапчиви реклами, а маркетингът в социалните медии е неформална комуникация по теми, които представляват интерес за тях. Информацията за продукти или услуги може да се споделя под формата на съвети и препоръки чрез приятели и съмишленици, без да предизвиква отхвърляне или съпротива.