4 стъпки за създаване на работеща фирмена Facebook страница

реклама във Facebook

4 стъпки за създаване на работеща фирмена Facebook страница

Да имаш фирмена Facebook страница е добър начин да засилиш своето дигитално присъствие и влияние. За да бъде работеща и максимално полезна за бизнеса обаче, е необходимо да се направят четири основни стъпки, за да сте сигурни, че вървите в правилната маркетингова посока.
Кои са те, ще ви разкажем накратко.

Стъпка 1: Поставяне на цели за вашата фирмена Facebook страница

Всяка стратегия започва с цели. Какво искате от страницата си във Facebook? Обмислете ги внимателно, когато създавате плана си. Продажбите са очевиден избор, но може да има и второстепенни цели, които водят до продажби.
Такива могат да бъдат:

  • Повишаване на цялостната експозиция и информираност.
  • Създаване на лоялна и ангажирана общност.
  • Утвърждаване на авторитет и демонстриране на знания.

Стъпка 2: Проучване

Проучването във Facebook включва няколко основни неща:

  • Определяне на аудиторията на съответния бизнес и мястото, където тя прекарва времето си.
  • Проучване на конкуренцията и какви стратегии използва тя.
  • Следене на най-новите техники и методи във Facebook.
    Платформата се променя динамично и трябва постоянно да се следят тенденциите, за да се знае какво работи най-ефективно

Стъпка 3: Проектиране на преживяването във Facebook

След поставяне на целите и откриването на какво трябва да се постигне, логично следва определянето на начините, по които това да стане. Как ще бъдат постигнати целите трябва да бъде определено след внимателно проучване и обмисляне.
За това може да помогнат:

  • Създаване на редакционен календар. Той включва планиране на съдържанието, което да бъде споделено с последователите на страницата. Една таблица в Exel може да бъде добър помощник в планирането на ежедневната, седмичната и месечната активност във Facebook.
  • Създаване на календар на дейностите. Той включва планиране на дългосрочните дейности, маркетингов план и оценка на резултатите. Ако бизнесът използва маркетинг с влиятелни личности /инфлуенсъри/, трябва да се реши кога и колко често да бъде взаимодействието с тях.

Стъпка 4: Измерване на напредъка на фирмена Facebook страница

Facebook Insights е полезен инструмент, който дава статистика на постигнатите резултати от активността на страницата и взаимодействието й с последователите. Благодарение на него се получава обратна връзка за това какъв е напредъкът на бизнеса във Facebook, кои публикации работят и доколко е ефективна използваната маркетингова стратегия.

Усилията за поддръжка на работеща и ефективна бизнес страница във Facebook си заслужават, защото със своите над 1,5 млрд активни потребители платформата е най-голямата социална мрежа в света.

Тъй като вие сте най-добри в развитието на бизнеса си, който е нормално да заема основната част от времето ви, можете да се доверите на нас за развитието и поддръжката на вашата фирмена Facebook страница – ние пък сме най-добри в това. Нали е част от нашия бизнес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *