Интелигентни решения, реални резултати

Интелигентни решения, реални резултати

Използвайте богатия набор от инструменти на дигиталния маркетинг

Време е да се възползвате умно от решенията, които той дава за постигане на желаните от вас резултати.


Дигиталният маркетинг се отнася до стратегиите и инструментите, използвани от бизнеса за повишаване на осведомеността за марката. Това включва и привличане на потенциални клиенти, увеличаване на процента на взаимодействие и увеличаване на продажбите чрез интернет и електронни устройства. Хората все повече използват интернет, за да проучат, преди да закупят даден продукт. Приходите от платформите за електронна търговия главоломно нарастват.


Основният аргумент в полза на дигиталния маркетинг за малкия и средния бизнес е, че той позволява на компаниите да експериментират с много стратегии при ограничен бюджет. Освен това дава възможност на маркетолозите да използват богат набор от инструменти на дигиталния маркетинг. Те дават възможност за анализ и проследяване на въздействието и възвращаемостта на инвестициите, създадени от техните онлайн маркетингови кампании. При традиционните методи за реклама, като билбордове и печатни медии, проследяването на тези показатели е предизвикателство.
За собствениците на малък и среден бизнес е изключително важно да разберат как работи онлайн маркетингът. Това им помага да вземат правилни решения за своите рекламни кампании. Ключът към това е да се разберат кои са основните инструменти на дигиталния маркетинг и как всеки от тях може да ви помогне да постигнете бизнес целите си.


По-долу сме изброили някои от най-популярните инструменти за дигитален маркетинг, с които помагаме на нашите клиенти да постигнат реални резултати за своя бизнес:

Маркетинг на уеб сайтове

Вашият уеб сайт е центърът на вашата онлайн маркетингова кампания. Това е мястото, където потенциалните ви клиенти получават първото си впечатление за вашата марка и нейните предложения. По-важното е, че това е платформата, в която превръщате потенциалните клиенти в купувачи.


Основната цел на дигиталния маркетинг е да генерира, привлича и конвертира потенциални клиенти. Използват се стратегии, които връщат потенциалните клиенти на вашия уеб сайт, където те получават подробна информация за вашите продукти и могат да изпратят запитвани или да направят заявка/покупка.


Тъй като това е последният етап от фунията за продажби, трябва да обърнете внимание на потребителското изживяване, което предоставя на посетителите ви сайтът. Според проучвания 38% от потребителите напускат уеб сайта, ако той е с лошо потребителско изживяване. Освен потребителският интерфейс, други фактори, които са от значение за посетителите, са лесната навигация и скоростта на зареждане на страницата. Ако уеб сайтът ви е бавен или труден за навигация, той ще има нисък процент на конверсия.

Най-добрият начин да се уверите, че уеб сайтът ви е полезен, е да потърсите помощ от експерти по разработката, каквито сме ние. Разполагаме с необходимия опит, за да оптимизираме уеб сайта ви и да го направим конкурентноспособен.

SEO /оптимизация за търсачки/

Инвестирането в оптимизация за търсачки (SEO) е от съществено значение, ако искате да постигнете успех в дигиталния маркетинг. Преобладаваща част от потребителите започват процеса на покупка с търсене в търсачки като Google. Ако имате достатъчно голям уеб сайт, трябва да приложите стратегии за увеличаване на видимостта му в резултатите от търсенето, за да се възползвате от тази огромна възможност да достигнете до потенциални клиенти.


Оптимизацията за търсачки SEO се отнася до корекциите, които се правят в сайта, така че той да се класира по-високо в страниците с резултати на търсачките. Тъй като повечето хора не достигат до втората страница на резултатите от търсенето, основната цел на кампанията ви за SEO оптимизация трябва да бъде да се класирате на първите места в резултатите. По-високото класиране означава, че генерирате повече органичен трафик към уеб сайта си.


Друго предимство на SEO оптимизацията е, че тя привлича качествен трафик към вашия уеб сайт. Целта на дигиталния маркетинг е да привлече вниманието на хората, които се интересуват от вашите продукти. Като използвате правилните ключови думи и публикувате подходящо съдържание, ще привлечете потенциални клиенти, които сравнително лесно ще се превърнат в реални такива.
И накрая, SEO оптимизацията играе важна роля за утвърждаването ви като авторитет във вашата ниша. Когато вашият уеб сайт се появява на първа страница в резултатите от търсенето, хората са по-склонни да се доверят на информацията в него, отколкото на сайт с ниско класиране, например на десета страница.

Маркетинг на съдържанието

Маркетингът на съдържание също е важен инструмент на дигиталния маркетинг. Той включва създаване и популяризиране на различни видове съдържание, с цел привличане и ангажиране на целеви клиенти. Някои от популярните цели на кампаниите за маркетинг на съдържанието включват повишаване на осведомеността за марката, увеличаване на трафика на уеб сайта, привличане на потенциални клиенти, увеличаване на конверсиите и задържане на съществуващите клиенти.


Независимо от стратегията, която използвате за онлайн маркетинг, трябва да имате качествено съдържание, за да гарантирате успеха му. Можете да го създавате сами, но още по-добре е да се доверите на агенция за дигитален маркетинг, тъй като професионалистите могат да обвържат съдържанието с нужните ключови думи. По този начин пък се стимулира SEO на сайта. Освен това те ще анализират съдържанието, което се използва от вашите конкуренти и ще създадат съответно по-добро такова. Може да се използва съдържание в кратка форма, например имейли, или в пълна форма, като статии, публикации в блогове и електронни книги. Напоследък все по-голямо значение придобива видео съдържанието, което хората възприемат по-бързо и лесно. Освен качеството, винаги трябва да сте сигурни, че съдържанието ви е точно, подходящо и ценно за вашата аудитория.

SMM /маркетинг в социалните мрежи/

Хората прекарват много време онлайн, а голяма част от времето, в което са в интернет, те отделят за социалните мрежи. Ето защо не е нужно да ви убеждаваме в необходимостта да се възползвате от тях, за да достигате до повече клиенти.


Най-голямата привлекателност на социалните медии е, че една публикация може да бъде достъпна за няколко души едновременно. Ако вашите последователи кликнат върху бутона “Споделяне”, тя може да достигне до още по-голяма аудитория. Това прави социалните мрежи ефективен инструмент, ако искате да привлечете нови клиенти.


Социалните медии могат да стимулират и други усилия в областта на дигиталния маркетинг. Например, ако публикувате статия в уеб сайта си, можете да използвате профилите си в социалните мрежи, за да я популяризирате. Така ще привлечете трафик към сайта, където потребителите да прочетат статията. Можете също така да използвате фрагменти от статията за създаване на публикации за профилите си в социалните мрежи. По този начин си гарантирате, че съдържанието ще остане актуално и популярно дълго време.

SEM /Маркетинг в търсещите машини – Searsh Engine Marketing/

Въпреки че SEO оптимизацията е ефективен начин за увеличаване на трафика на уеб сайта, за да се постигнат видими резултати, са необходими от четири до шест месеца, може и повече. Продължителността на процеса по оптимизация на сайта зависи от конкурентността на нишата, в която се развива бизнеса. Конкурентните уеб сайтове също не стоят бездейни и работят в насока оптимизация и развитие. Ако се намирате в такава ситуация, препоръчително е да включите маркетинга в търсачките като част от вашия дигитален маркетинг.


Маркетингът в търсачките, известен също като PPC реклама, “плащане за клик”, е популярна онлайн маркетингова стратегия. При нея плащате на рекламна платформа всеки път, когато потребител кликне върху вашата реклама. Тъй като Google е най-популярната търсачка, трябва да инвестирате в PPC рекламна кампания в Google Ads.


Най-значимото предимство на този вид реклама е, че тя работи по-бързо от SEO. Ако оферирате по правилните ключови думи, можете за кратко време да изведете уеб сайта си на първа страница в резултатите от търсенето. Освен това е по-лесно да се измери възвращаемостта на инвестициите. Плащате само ако потребителят кликне върху рекламата ви.


Освен това PPC рекламата гарантира, че ще получите квалифицирани потенциални клиенти. Хората, които кликват върху рекламите ви, вероятно търсят ключови думи, свързани с бизнеса ви. Те са хора, които вече са готови да купят. Това означава, че превръщането им в клиенти е много по-лесно, защото те вече се интересуват от вашите продукти.

E-mail маркетинг

E-mail маркетингът е една от най-ефективните стратегии, използвани в дигиталния маркетинг, защото е доказано, че 99% от хората проверяват имейла си ежедневно . Фирмите използват брандирани имейли, за да се свържат с настоящи и потенциални клиенти и да ги информират за специални оферти. Тяхна цел може да бъде и изграждане на осведоменост за марката, на авторитет, за популяризиране на предстоящи събития.


При имейлите е изключително важно да спечелите доверието на аудиторията си, преди да започнете да изпращате търговски оферти. Най-добрият начин да направите това, е да изпращате редовно ценно съдържание. След като читателят ви повярва, можете да започнете да изпращате рекламни имейли, без да изглеждате натрапчиви.
Темата е първото нещо, което читателят вижда, когато отвори пощенската си кутия. Уверете се, че то е кратко, стегнато и ангажиращо, за да подтикне потребителя да отвори съобщението. Трябва също така да включите ключова дума, за да представите съдържанието на съобщението.


Подобно на съдържанието на уеб сайт, имейлът ви трябва да съдържа послание, което да е ценно за читателя. Продължителността обикновено зависи от сложността на обсъжданата тема. Въпреки това трябва да се уверите, че между параграфите има достатъчно място. Избягвайте да поставяте реклами, тъй като те отклоняват вниманието на потребителя от четенето на съобщението. И накрая, призивът за действие трябва да е ясен и убедителен.

Използване на различни инструменти на дигиталния маркетинг


За да имате работещо решение за вашия бизнес, е необходимо да се съчетават различни инструменти на дигиталния маркетинг, в зависимост от целите. Интегрираният многоканален подход гарантира, че рекламните ви послания достигат до целевата ви аудитория. Най-значимото предимство на този подход е, че ви позволява да предадете едно-единствено послание и да повишите ефективността на маркетинговите си усилия.


Най-добрият начин за създаване на многоканална маркетингова стратегия е да прецените как всеки канал може да допринесе за постигане на целите ви. Например, ако искате да увеличите продажбите и реализациите, трябва да разберете как всяка платформа ще увеличи броя на генерираните от вас потенциални клиенти. В този случай можете да създадете уеб сайт и да приложите SEO и SEM. Така ще увеличите неговата видимост, което от своя страна ще увеличи броя на посетителите. Можете също така да използвате електронната поща и социалните медии като източници за генериране на потенциални клиенти. Това става чрез споделяне на връзки към вашия уеб сайт.


Въпреки това, ако използвате многоканална маркетингова стратегия, трябва да сте сигурни, че посланията ви са последователни във всички платформи. Визията и посланията, които използвате във Facebook, трябва да са подобни на тези, които използвате в уеб сайта си и в имейлите си. Това уеднаквяване е жизненоважно, за да се осигури безпроблемно преживяване за целевата ви аудитория. А за да сте сигурни, че това ще стане качествено, добро решение е да се обърнете към специализирана агенция за дигитален маркетинг.


Изпратете ни запитване и ние ще подготвим специално изработена за нуждите на вашия бизнес стратегия. В нея ще включим необходимите инструменти на дигиталния маркетинг, за да постигнете реални резултати.