Одит на сайт

безплатен одит на сайт

Одит на сайт

Поръчай безплатен SEO одит на твоя сайт!

Ще ти го изпратим в рамките на три работни дни заедно с препоръки какво може да бъде подобрено, за по-добро класиране на сайта от търсачките.

Със SEO одит на сайт можете:
– да откриете слабостите на сайта ви
– да създадете работеща SEO стратегия
– да намерите правилните решения

Какво включва SEO одит на сайта?

Аспектите, при които се обръща внимание при детайлен SEO одит на сайт, могат да се обединят в шест основни направления:

SEO одит на сайт в 6 стъпки

1. SEO одит на заглавията и описанията

Заглавията и описанията са много важни за оптимизацията на всеки сайт. Правилната им дължина, структура и наличие на подходящи ключови думи в тях трябва да се взимат под внимание. Ако искате вашият сайт да се показва на първа страница в резултатите от търсенето, то няма как да пренебрегнете мета заглавието и мета описанието.

2. SEO одит на структурата но URL адресите

Структурата на URL адресите е важна и трябва да отговаря на определени изисквания, за да може максимално ефективно да се виждат вашите заглавия и линкове в търсещите машини. Те не трябва да са прекалено дълги, трябва да са на латиница и думите в тях да са разделени със средни тирета.

3. SEO одит на структурата, дизайна и функционалностите на сайта

Правилно изградената структура на сайта носи много SEO ползи, освен това помага на потребителите да намерят по-лесно това, което търсят. Дизайнът на сайта трябва да е съобразен с потребителското преживяване и да е адаптивен за различните устройства.

4. SEO одит на съдържанието на сайта – текст, видео, изображения

SEO одитът на съдържанието на сайта се прави с особено внимание към текстовото и визуалното му съдържание. Обръща се внимание на уникалност, качество, размер, форматиране и мета данни на всеки компонент.

5. Технически SEO одит: код, карта на сайта, страници с грешка 404 и др.

Свързан е с анализ на редица технически детайли, като код на сайта, микро дата, карта на сайта, robots.txt файл, счупени връзки, липсващи страници /404/ и др. Техническият SEO одит не може да се направи от хора, които нямат познания в сферата. Препоръчително е да се поръча SEO одит именно заради техническата основа на проектите, което ще даде отличен старт на работата по SEO оптимизация на сайта

6. SEO одит на скоростта на зареждане

Това е един от най-важните елементи на SEO оптимизацията. Скоростта на зареждане е свързана с това колко бързо съдържанието излиза на екрана при съответното търсене. Ако зареждането е бавно, има опасност посетителите да напуснат сайта и да бъдат пропуснати много ползи.

Смислената и резултатна SEO оптимизация започва със смисления и цялостен SEO одит!