копирайтинг

Copywriting

Повишете продажбите с качествен copywriting

При copywriting – ът също става въпрос за съдържание, както при content marketing – ът, но за разлика от контент маркетинга, той може и трябва да съдържа призиви за директна покупка. Към копирайтинга спадат създават текстове за страниците в сайта, описание на продукти и услуги, рекламни текстове и други, чиято цел е да провокират действие. Това го различава от content маркетинга, който цели създаване на дългосрочни връзки на доверие и лоялност у клиентите. Писането на подходящи текстове за тази цел изисква специални познания и е добре да се доверите на професионалисти по copywriting. Нашата агенция разполага с такива и с удоволствие ще ви съдействаме

Цени за copywriting

  • По конкретен проект – 25 лв./час
  • Месечен абонамент – 100 лв./месец

*цените са е без ДДС

Предимства на Copywriting

  • увеличаване на позицията на уеб ресурса в резултатите от търсенето,
  • постоянен поток от органичен трафик,
  • увеличаване на конверсията на сайта – основният показател за неговата ефективност,
  • икономии на бюджетни средства поради намалените разходи за контекстна реклама.

Особености на Copywriting:

Ключови думи

Най-важният параметър, който пряко влияе върху SEO ефективността на текста по отношение на популяризирането, е дали той съдържа правилните ключови думи. Ключовите думи са термините за търсене, с които потребителят търси подходяща информация в интернет. За дадено запитване, търсачката изготвя списък със сайтове, на които потребителят може да намери това, което му е необходимо. И ако описанието в сайта ви съдържа правилните ключови фрази, потенциалният клиент ще може да се свърже с вас. При използването им е изключително важно те да бъдат разпределени равномерно в текста, както и да съществуват в оптимално количество. Не трябва да надвишават средно 3-5% от обема на текста. В този случай търсачката ще разпознае публикувания текст като такъв, който напълно отговаря на зададената от потребителя тема и ще му покаже вашия сайт.

Ползи за читателя

Наред с наличието на оптимален брой ключови думи и фрази, правилните SEO-текстове трябва да са насочени към целевата аудитория. Интересът на читателя към публикуваните текстове се измерва с времето, което той или тя прекарват на съответната страница на уеб сайта. Ако текстът е наистина интересен и полезен, потенциалният клиент ще го проучи подробно и ще прекара доста време на страницата, на която е публикуван. На свой ред този параметър се забелязва от търсачката. Той играе ключова роля за това къде ще се появи сайтът ви в резултатите от търсенето.

Уникалност

Сред основните изисквания за качествен текст за продажба е неговата уникалност. Търсачките веднага обръщат внимание на този параметър, така че трябва да се постави специален акцент върху него. Съдържанието, което помествате на сайта, трябва да е изключително и да не повтаря информация, която е налична в други ресурси. Страниците с уникално съдържание ще бъдат индексирани от търсачките, а в случай на дублиране на чужда информация сайтът ще попадне под филтъра и няма да се показва в резултатите от търсенето.

Форматиране на текста

Съдържанието, публикувано на сайта, трябва да отговаря и на определени изисквания за външния му вид. Трябва да бъде ясно структурирано, логично и лесно за разбиране. Нужно е да има заглавие и подзаглавия, списъци с точки и номера, както и да бъде разделено на малки параграфи по размер. Подобен визуален дизайн на текста улеснява възприемането на информацията и не претоварва читателя. В този случай вероятността потребителят да стигне до края на текста и да не спре да чете в самото начало е доста голяма.

Грамотност

Не по-малко важен параметър на един качествен и привлекателен текст е неговата грамотност. Той трябва да не съдържа граматически, пунктуационни и стилистични грешки. В противен случай ще загубите доверието на потенциалните си клиенти и като цяло ще развалите отношението на целевата си аудитория към вашата компания.