SEO

SEO optimization

SEO

Какво представлява SEO /оптимизацията за търсещи машини/?

SEO оптимизацията е поредица от практики, които трябва да се въведат за по-добро класиране на даден сайт в търсачките. Всъщност те “четат” нашите страници по-задълбочено от потребителите и търсят техните “мета стойности”. Те не са показани на страниците, но са нужни, за да разберат машините каква е основната тема на тази страница. След това я връщат в резултатите като стойност, когато потребителят я търси. Първата стъпка при писането на съдържание днес несъмнено е да се отговори на нуждите на потребителя, като се предостави полезна информация и се демонстрира професионализъм. Не можем да пренебрегнем и факта, че добре оптимизираната страница е по-добре позиционирана в класацията на търсачките.

Съществуват и други фактори, които дават предимство на един сайт пред друг. Това са старшинство на домейна, скорост на зареждане на страницата, честота на публикуване и оптимизация за мобилни устройства, както и изграждане на връзки /линкове/. Със сигурност обаче първата стъпка за подобряване на класирането в резултатите от търсенето в Google и партньорите е създаването на ефективна стратегия за SEO.

Качествен трафик със SEO

SEO

Днес в интернет има почти един милиард уеб сайта и 2,3 милиарда онлайн потребители, така че е трудно да бъдем открити от потребителите, ако не напишат името ни директно в търсачките. Да сте най-добрият в областта си, но сайтът ви да е на втора страница в Google, може да бъде наистина разочароващо! Почти 100% от потребителите на търсачките посещават само първите три връзки. След това цифрата се понижава. Само около 20% стигат до втора страница.

Как се стига до върха в една силно конкурентна среда? Работата по SEO оптимизация на сайта се извършва на няколко етапа:

Първи етап: работа в рамките на самия сайт

Това включва отстраняване на грешки, добавяне и преработване на съдържание, създаване на връзки и много други. Специалистите наричат тези процеси “вътрешна оптимизация”. Най-популярната търсачка за България е Google, а тя непрекъснато променя своите изисквания за състоянието на сайта, което налага непрекъсната работа по него.

Едно от относително новите изисквания на търсачката е потребителското преживяване в рамките на сайта – как се чувства потребителят, когато влезе във вашия сайт /User experience/


Всъщност клиентите се интересуват единствено от това да могат да постигнат целта си, и то възможно най-бързо и безпроблемно. Ако интерфейсът е приятен, интересен и удобен, посетителят не само ще купи – той със сигурност ще се върне. А може би дори ще препоръча сайта на своите приятели.

Втори етап: външно популяризиране на сайта

Трябва да се работи и върху други ресурси: директории за статии, форуми и други сайтове. Целта на този етап е увеличаване на естествените връзки /linkbuilding/, което ще увеличи “авторитета” на вашия сайт и ще увеличи позицията му в резултатите от екстрадицията.

Трети етап: Задръжане на позициите

Конкурентите не спят, те работят по развитието на своите сайтове! За да предотвратите “избутването” на вашия ресурс от заслуженото място, трябва постоянно да анализирате резултатите от търсачките, сайтовете на конкурентите, да следите новостите в SEO, да въвеждате подобрения в сайта си

SEO оптимизацията на вашия уеб сайт е незаменим инструмент за “качване” в класациите на търсачките и позициониране в SERP за ключовите думи, с които потребителят би търсил вашия продукт или услуга. Правилната стратегия за SEO оптимизация генерира дълготрайни резултати и качествен трафик към уебсайта. Инвестирането в съвети за SEO е от съществено значение за всяка компания, която иска да бъде открита в интернет.

Защо да използвате SEO агенция

SEO-optimization

Независимо дали имате сайт за онлайн търговия, сайт за витрини или обикновен блог, съветът на експерт по SEO е от съществено значение за подобряване на видимостта и възвръщаемостта на вашия дигитален актив. Търсачките актуализират алгоритмите си много често, а стратегиите и технологиите за класиране в търсачките се променят бързо. Правилната стратегия за SEO означава не само перфектен уебсайт от гледна точка на съдържанието и структурата. Тя е свързана и с непрекъснато наблюдение и действия за осигуряване на най-добри резултати във времето.

Партньорството с дигитална агенция като Технокомп гарантира работа с компетентни и квалифицирани професионалисти, които са в течение с новостите и изискванията на динамичната дигитална среда. Ние сме експерти в определянето на стратегии, насочени към оптимизиране и позициониране на уеб сайтовете на челни позиции в Google. Започвайки с одит на SEO, създаваме планове за действие, насочени към класиране по стратегически ключови думи. Услугите включват анализ на конкуренти, пазарни тенденции и изграждане на връзки, техническа поддръжка на сайта и много други.

които предлагаме в зависимост от нуждите на нашите клиенти.