Google Analytics

Google Analytics charts

Google Analytics

Google Analytics е аналитичен инструмент от търсачката на Google с много възможности

Google Analytics е безплатен инструмент с изключително много функции и възможности. Той е изключително полезен за проследяване на поведението на потребителите в сайта и за отчитане на ефективността на рекламните кампании.

Цени за Google Analytics

google analytics logo

За работа по конкретен проект – 40 лв./час
Гъвкава възможност, заплаща се само за времето, вложено в работата по проект

Месечен абонамент  – 200 лв./месец

При сключване на договор за период над 6 месеца – 20% отстъпка

*цените са без ДДС

Как потребителите намират вашия уебсайт или приложение? Как си взаимодействат с него? Колко време средно прекарват на определени страници? Най-добрият начин за получаване на тази информация е именно Google Analytics. Инструментът има много функции, но е труден за използване. Повечето собственици на уебсайтове използват само малка част от него. За да извлечете максимална полза от възможностите, които предлага, най-добре е да се обърнете към професионалисти. В Дигитална агенция Технокомп можем да ви предложим проследяване и анализиране на резултатите от маркетинговите активности на вашия сайт/онлайн магазин, както и професионални и обосновани предложения за подобряване на ефективността им.

Как работи Google Analytics

Целта на Google Analytics е да събира и анализира данни от различни устройства и цифрови медии и да предоставя отчети за това. За да започне да функционира за даден сайт, е необходимо да инсталирате в него код за брояч. Това са няколко реда, които трябва да се копират директно в HTML. След това потребителят, който посещава сайта, автоматично стартира анализа, а сайтът запомня всички извършени действия. Какво може да проследявате с помощта на този инструмент:

Проследяване на трафика на уебсайта

Всички посещения на вашия уебсайт се проследяват в Google Analytics. Затова можете да проучите целия трафик, който получава сайтът. И това е една от най-важните части на оценката на ефективността.

Можете не само да видите общия обем на трафика, но и да персонализирате отчетите си в зависимост от това как предпочитате да анализирате данните. Работете с различни аудитории, задайте времева рамка за анализ и проследявайте трафика възможно най-точно.

Google Analytics diagrams

Географски доклади

Важно е не само колко потребители идват на сайта ви, но и откъде идват. В края на краищата, ако имате например уеб сайт на ресторант в Бургас и значителна част от посетителите на сайта идват от други градове, този трафик едва ли ще бъде полезен за вас. Затова е важно да знаете от коя държава, регион или град идват потребителите ви.

Проучване на източниците на трафик към сайта

Заденият в Google Analytics код за броене позволява не само да разберете колко трафик получава сайтът ви, но и можете да определите откъде идва този трафик. Някои от потребителите ви идват директно от търсенето, други – от реклами, а трети са кликнали върху връзка в партньорски сайт. Google Анализ ви позволява да разберете точно колко потребители и от какъв канал идват на сайта ви. Това от своя страна ви позволява да преразгледате подхода си към популяризирането на различните канали, като се съсредоточите повече върху някои, изключите други или намалите инвестициите си в тях.

Поведението на вашите посетители

Картата на поведението ви позволява да разберете как посетителите се движат из сайта ви и как взаимодействат с него. Той ясно показва кое съдържание или елементи на страницата ангажират посетителите и ги подтикват да предприемат целенасочено действие, и кои не се приемат изобщо и трябва да бъдат подобрени.

Google Analytics притежава още много възможности, които можете да настроите според нуждите на вашия бизнес, а ако желаете да използвате целия потенциал на този полезен инструмент, можете да ни се доверите!